Griepvaccinatie 2021-2022 

Griepvaccinatie in tijden van corona

Het najaar is het vaste moment voor de jaarlijkse griepprik. In 2021 is het griepvaccin nog meer dan anders aangeraden. De meeste mensen zijn ondertussen gevaccineerd tegen het coronavirus, maar dat vaccin beschermt je NIET tegen de griep. Bovendien is de kans groot dat, door het uitblijven van een grote griepepidemie vorige winter, de ziekte dit jaar wel hard zal toeslaan. Griep vermijden is dus zeker de boodschap. In de eerste plaats voor je eigen gezondheid, maar ook om te verhinderen dat er heel veel mensen met griep in het ziekenhuis terechtkomen.

Je kan trouwens nu al bij de apotheek een vaccin reserveren en afhalen is ook mogelijk bij de apotheek ZONDER voorschrift vanaf de leeftijd van 50 jaar; de apotheker maakt dan een zogenaamd farmaceutisch voorschrift voor u. Als u jonger bent dan 50 een een griepvaccin nodig hebt, moet u een voorschrift hebben.

Ook dit jaar zijn er 3 vaccinatie-dagen in onze praktijk: zaterdag 30/10 en 06/11 en donderdag 11/11

U maakt hiervoor telefonisch (niet online) een afspraak op ons secretariaat tussen 8-12u en 15-19u.

U komt die dag langs, liefst met gemakkelijke kledij, zodat alles snel en vlot verloopt. Op dat moment dienen we enkel het vaccin toe, dit is geen raadpleging voor andere zaken. U moet overigens die dag niets betalen.

Tot dan!